Alla inlägg den 17 januari 2010

Av Ingemar Kalén - 17 januari 2010 16:26

   Fler apotek, bättre öppettider och service. Detta är vad Göran Hägglund - socialminister - är övertygad om ska bli resultatet av den omreglering av apoteksverksamheten som nu passerar ännu en milstolpe.

I dag - 17 januari 2010 - är han med och återinviger apoteket Påfågeln i Stockholm, som är det första apotek som överlämnas från statliga Apoteket AB till en ny ägare. Det är första gången på 39 år som svensken kan köpa medicin på ett apotek, som inte ägs av staten. Därmed tas ytterligare ett kliv på vägen mot ett Sverige där medborgarnas och patienternas ställning är stark och vården lättillgänglig.

Den svenska hälso- och sjukvården hör till de allra bästa i världen när vi jämför kvalitet. Men socialdemokraternas politiskt motiverade vurm för enbart offentlig drift på området, har lett till en usel tillgänglighet. Samma sak kan i princip sägas om apoteksväsendet: Vi har haft bra apotek men de har varit allt för få, haft för dåliga öppettider och utvecklingsmöjligheterna har begränsats.


Bra jobbat Göran!

.......

Andra insatser genom Görans försorg kan nämnas...
- Genom kömiljarden har antalet personer som tvingas vänta längre än vad som stadgas i vårdgarantin minskats dramatiskt.
- Genom lagstadgad vårdgaranti markeras att landstingens löften om vård i tid måste efterlevas.
- Genom obligatoriskt vårdval ges mer makt till patienten och uppmuntrar mångfald, som i sin tur leder till bättre service och större möjligheter för landets vårdpersonal.
- Genom omreglering av apoteksmarknaden ökas antalet apotek och tillåter dessutom dagligvaruhandeln att sälja vissa receptfria läkemedel och förbättrar därmed servicen på apoteksområdet dramatiskt.

 

Nu väntar vi på AKUTGARANTIN...ingen längre väntan på akuten än högst 4 timmar!

 

InK



Ovido - Quiz & Flashcards