Alla inlägg den 3 mars 2010

Av Ingemar Kalén - 3 mars 2010 21:57

   Ylva Johansson och maken Erik Åsbrink (S), tidigare finansminister, köpte hushållstjänster för närmare 50 000 kronor under 2008, visar en granskning som tidningen Aftonbladet gjort. Men de är inte ensamma om det. Andra ledande S-politiker som nyttjat rutavdraget är bland andra tidigare kulturministern Leif Pagrotsky, tidigare utrikesministern Jan Eliasson och förre statsministern Göran Persson, partiets valgeneral Bo Krogvig samt riksdagsledamoten, tillika tidigare talmannen Björn von Sydow.

- När det visar sig att toppsocialdemokrater använder dem finns risk för att rättviseargumentet faller tillbaka på partiet och man framstår som en del av överheten/överklassen, vilket man inte vill. Det blir ett politiskt problem, säger professor Ulf Bjereld, som är medlem av den socialdemokratiska Broderskapsrörelsen.

..

Det skall bli intressant att se fortsättningen på denna debatt när det nu visar sig att en majoritet av svenska folket - 66 procent - vill ha kvar avdraget för hushållsnära tjänster, enligt en undersökning som Novus Opinion och Svenskt Näringsliv gjort. I undersökningen tillfrågades 1 000 personer.


InK

Ovido - Quiz & Flashcards