Alla inlägg den 2 augusti 2009

Av Ingemar Kalén - 2 augusti 2009 23:02

Om två veckor börjar skolorna för de flesta barnen i Sverige. Många har haft ett fantastiskt sommarlov, trots det myckna regnandet ...dock bär många av dagens barn i Sverige på en tung hemlighet. Inslag av hot och misshandel, sexuella övergrepp finns där liksom alkohol och andra droger. Psykiskt labila föräldrar, inga fasta regler eller mattider tillsammans med ekonomiska bekymmer är problem, som gör att ett barn kan må dåligt. I välfärdssverige finns dessa missförhållanden...dessa har funnits långt före "finanskrisen" och finns givetvis i än större omfattning idag.

Tyvärr är det nog ofta så att många ser att "Kalle" super men ingen frågar varför...grannar ser och hör och misstänker att allt står inte rätt till för många barn, men ingen vill lägga sig i. Här behövs givetvis civilkurage. Uppfattningen i samhället att man skall sköta sig själv och strunta i andra tycks delas av allt för många. Ett sådant samhälle vill vi kristdemokrater inte ha. Vi anser att alla har ett ansvar för våra medmänniskor och framför allt för barnen.

I de kommuner som satsat på familjecentraler är det enklare och inte så märkvärdigt att ett barns situation uppmärksammas. Fler kommuner borde skapa familjecentraler där t ex socialtjänst, barnavårds- och mödravårdscentral finns tillsammans och kan verka gemensamt för att stödja barnet och familjen...under årets alla månader!

Hur barn behandlas säger mycket om vilket samhälle vi lever i. Barnen har inte valt sin livssituation. Barnens bästa måste sättas i första rummet.

InK

Ovido - Quiz & Flashcards