Alla inlägg den 6 augusti 2009

Av Ingemar Kalén - 6 augusti 2009 18:39

Vår finansminister Anders Borg har uttalat sig vid dagens regeringssammanträde - sommarfika vid ROSENBAD.

Glädjande uttalanden gjordes i strålande väder..."ljuset i tunneln" kunde skönjas meddelade finansministern. "Sannolikheten att världsekonomin ska gå in i ett fritt fall har brutis". Någon bland närvarande journalister rapporterar i media att det tog ca 4 minuter att berätta detta!


Det ser bättre ut och arbetet med budget är i full gång...nu väntar alla på kommande besked vid höstens budgetpresentation att kommuner och landsting skall få ett välbehövligt tillskott av pengar, annars hotas välfärden.

Utan höjda statsbidrag måste ambitionerna i välfärdslagarna sänkas. Kommuner och landsting har inte längre kontroll över kostnader till vård, skola och omsorg. Dessa verksamheter är alla reglerade i lagar som älågger kommunerna och landstingen att upprätthålla en viss servicenivå. Jag håller fullständigt med vad sju kristdemokrater - ordf för kommunstyrelser i Södra Sverige - säger i DN - Debatt 5 aug -09..."Om inte regeringen skjuter till pengar för den lagreglerade verksamheten eller ändrar lagarna tvingas kommunerna bli lagbrytare.


Bättre tider stundar...pessimismen är på väg att brytas! I detta hoppas vi givetvis att tidens största gissel - arbetslösheten - skall sjunka, även för hårt utsatta ungdomar. Det sistnämnda inte minst i min egen kommun - Hofors.

InK

Ovido - Quiz & Flashcards