Alla inlägg under september 2010

Av Ingemar Kalén - 6 september 2010 21:18

   Vänsterledaren Lars Ohly sa i SVT:s utfrågning igår - sönd 5 sept - att kvinnor kan använda bröstpump istället för att amma, eftersom han vill tvinga föräldrarna att dela föräldraförsäkringen lika.


Att pappor är hemma med sina barn är självklart positivt. Men till skillnad från de rödgröna tycker vi kristdemokrater, att föräldrarna är kapabla att själva bestämma hur man delar föräldradagarna. Ohly gav också tydligt besked om att någon form av ökad tvångskvotering kommer om de rödgröna får makten. Men de ger inga besked före valet eftersom de vet att frågan är impopulär i breda väljargrupper.

 

Vi kristdemokrater säger nej till tvångsdelad föräldraförsäkring.

   InK

Av Ingemar Kalén - 1 september 2010 20:25

   -Kristdemokraterna arbetar för sänkt skatt för pensionärerna, och har så gjort under hela denna mandatperiod. Skatten för pensionärer har redan sänkts i två steg och ett tredje steg tas vid årsskiftet.


- Skatten för landets pensionärer ska fortsätta sänkas och skillnaden i beskattning jämfört med löntagarna ska minska.


- Sedan 2006 har flera förändringar genomförts som ökat kostnaderna för löntagarna, samtidigt som skatten sänkts. Det handlar bland annat om höjd a-kasseavgift. Dessa kostnadsökningar är det rimligt att löntagarna kompenseras för.


- Kristdemokraterna vill när ekonomin så tillåter ta bort skillnaden i beskattning mellan löntagare och pensionärer, ner till nivån för löntagarnas kostnadsökningar.


- Skillnaden i beskattning kommer knappast att kunna upphöra helt under nästa mandatperiod, men vi ska definitivt se till att de minskar.

..

  

InK



Ovido - Quiz & Flashcards